Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotlety schabowe panierowane w ziemniakach

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 6 sztuk
pieprz
sól
kotlety schabowe 3 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Kotlety schabowe panierowane w ziemniakach

Kotleciki rozbić tłuczkiem i przyprawić. Ziemniaki zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Delikatnie przyprawić solą i pieprzem. Jajko rozkłócić widelcem. Kotlety maczać w jajku, a następnie w ziemniakach (kotlet powinien być 'oblepiony' ok. 0.5 cm warstwą ziemniaków z każdej strony). Takie kotlety smażyć na rozgrzanym oleju z dwóch stron na złoty kolor. Powinno to zając trochę więcej czasu niż smażenie tradycyjnych schabowych.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

migotka28 07.06.2013 20:22
ciekawy pomysł
iwi 07.06.2013 18:41
Coś innowacyjnego.
LoLa 07.06.2013 18:38
to coś nowego

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak