Kotlety schabowe panierowane w ziemniakach

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ziemniaki

    6 sztuk
  • pieprz

  • sól

  • kotlety schabowe

    3 sztuki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kotleciki rozbić tłuczkiem i przyprawić. Ziemniaki zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Delikatnie przyprawić solą i pieprzem. Jajko rozkłócić widelcem. Kotlety maczać w jajku, a następnie w ziemniakach (kotlet powinien być 'oblepiony' ok. 0.5 cm warstwą ziemniaków z każdej strony). Takie kotlety smażyć na rozgrzanym oleju z dwóch stron na złoty kolor. Powinno to zając trochę więcej czasu niż smażenie tradycyjnych schabowych.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
migotka28 07.06.2013 20:22
ciekawy pomysł
iwi 07.06.2013 18:41
Coś innowacyjnego.
LoLa 07.06.2013 18:38
to coś nowego

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat