kotlety schabowe

kotlety schabowe

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • schab

    1 kg
  • sól, pieprz

    - -
  • jaja

    3 szt
  • mąka pszenna

    - -
  • Bułka tarta klasyczna Prymat

    - -
  • olej

    - -
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania kotlety schabowe

1. Schab pokroić na kawałki o grubości ok. 1,5cm
2. Obstukać mięso tłuczkiem (ja zawsze obstukuję przez woreczek)
3. Posypać kawałki surowych schabowych z dwóch stron solą i pieprzem
4. Teraz czas na panierkę, kawałki mięsa posypujemy najpierw mąką, później maczamy w jajku i na koniec posypujemy bułką tartą.
5. Obsmażyć z dwóch stron na gorącym tłuszczu.
6. Włożyć wszystkie kotlety na patelnię (najlepiej jak jest głęboka), podlać wodą, pod przykryciem dusić ok. 20min

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

gosia47-47 18.05.2011 08:36
ekstra
Monika193
Monika193 20.11.2010 10:26
taki kotlet chyba każdy lubi
traktorek 12.11.2010 16:27
pyszne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat