Kotlety schabowe

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kotlety schabowe

    2
  • łyżek bułki tartej

    5
  • łyżek mąki

    5
  • olej

    do smażenia
  • Przyprawa uniwersalna kucharek-, pieprz

    do smaku
  • łyzki mleka

    3
  • jajko

    1 do panierki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kotlety rozbijamy tłuczkiem. jajko i mleko wlewamy do miseczki dodając wegetę i piepsz do smaku (według uznania). Rozbite kotlety dajemy do jajka z mlekiem i odstawiamy na 30 minut. Bułke tartą mieszamy z maką. Po upływie czasu kotlety wyjmujemy i panierujemy w przygotowanej panierce. Smażymy na rozgranym oleju z obydwóch stron.

Ja zawsze do tego robię frytki i surówkę:)

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
cukiereczek 24.04.2011 15:46
tradycyjne smaczne kotlety
kiziolek201 09.03.2011 19:39
Pycha

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat