Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotlety schabowe

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

schab bez kości 500 gram
sól i pieprz do smaku
mąka do panierowania
jajko 2 sztuki
Bułka tarta klasyczna Prymat do panierowania
Liść lubczyku suszony Prymat 1 łyżeczka
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżeczka
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Kotlety schabowe

Kroki postępowania

1
Mięso myjemy, osuszamy i kroimy w plastry.
Krok 1 - Kotlety schabowe foto
2
Następnie mięso rozklepujemy, i doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Krok 2 - Kotlety schabowe foto
3
jajka roztrzepujemy z odrobina soli i pieprzu oraz z lubczykiem i papryką. Panierujemy w mące jajku i bułce tartej.
Krok 3 - Kotlety schabowe foto
4
Smażymy na złoty kolor na rozgrzanym oleju.
Krok 4 - Kotlety schabowe foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kikiriki 05.02.2017 13:51
już kilka lat nie jadłam takiego schabowego...
IwonaKa 01.02.2017 10:18
bardzo lubimy,do tego ziemniaczki i marchewka z groszkiem,pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak