Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotlety ryżowo-jajeczne

2.0
(8)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 1 sztuka
ser żółty 10 dag
sos sojowy 2 łyżki
natka pietruszki do smaku
koperek do smaku
przyprawa uniwersalna do smaku
bułka tarta pikantna do panierowania
olej do smażenia
jajko ugotowane na twardo 3 sztuki
ryż 0,5 (ugotowany na sypko)
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Kotlety ryżowo-jajeczne

Kroki postępowania

1
Do miski wsypać ryż ugotowany na sypko i zetrzeć jajka na tarce.
Krok 1 - Kotlety ryżowo-jajeczne foto
2
Dodać zieleninę i ser żółty, pokrojony lub tarty.
Krok 2 - Kotlety ryżowo-jajeczne foto
3
Doprawić przyprawami i sosem sojowym, dodać surowe jajko, wymieszać.
Krok 3 - Kotlety ryżowo-jajeczne foto
4
Panierować w bułce tartej i smażyć na oleju na złoty kolor.
Krok 4 - Kotlety ryżowo-jajeczne foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Szefowica 02.09.2013 18:49
Takiego przepisu ostatnio szukałam
KasiaK90 27.08.2013 17:58
pyszne kotleciki
Mysiunia 27.08.2013 12:29
robiłam z kaszy i były świetne :) teraz czas wypróbować takie:)
kasienka23 27.08.2013 10:54
smakowite kotleciki!
gosia56 27.08.2013 09:19
napewno pyszne
Mniam 27.08.2013 08:21
Super kotleciki.
Róża1 26.08.2013 23:44
fajny pomysł:-) , pyszne kotleciki:-)
joanna__s 26.08.2013 22:28
Kiedyś takie robiłam. Są pyszne.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak