Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotlety ryżowe ze szpinakiem

2.0
(10)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ryż 250 g
szpinak mrożony 200 g
siemię lniane 3 łyżeczki
jajko 1 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat 0,5 szk
sól
Pieprz ziołowy mielony Prymat
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Kotlety ryżowe ze szpinakiem

Ryż zagotować do miękkości w lekko osolonej wodzie, następnie odcedzić i ostudzić. Szpinak rozmrozić i odcisnąć wodę. Ryż połączyć wraz ze szpinakiem, dodać siemię lniane, jajko, 2 łyżki bułki tartej, sól, pieprz ziołowy i wszystko dokładnie wymieszać. Z masy formować kotlety, obtaczać je w bułce tartej i smażyć na oleju na złoty kolor.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kuchcik gotuje 18.10.2016 10:18
Ciekawa propozycja i do tego jaka zdrowa :)
molanka 16.10.2016 20:38
interesujący pomysł
Stenka 16.10.2016 20:16
ciekawa propozycja
Urszula Świeca 16.10.2016 20:16
Muszą być smaczne.))
Renata9 16.10.2016 19:06
Fajne kotleciki
mirosława4 16.10.2016 18:16
apetyczne warte wypróbowania
sezamek 16.10.2016 18:07
fajne takie zieloniutkie :)
cukiereczek 16.10.2016 14:36
bardzo pomysłowe i takie inne
jagoda5913 16.10.2016 14:32
ciekawy pomysł
Justi2401 16.10.2016 13:24
Kotlety ryżowe bardzo lubię i często robię, ale ze szpinakiem jeszcze nie próbowałam. Ciekawy pomysł :)
Patrycja33 16.10.2016 12:48
ciekawe kotleciki:-)
Stenka 16.10.2016 12:34
ciekawa propozycja

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak