Kotlety ryżowe z pieczarkami

Kotlety ryżowe z pieczarkami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek

×

kg

g

kostka

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ryż

    3 woreczki
  • pieczarki

    30 dag
  • cebula

    2 szt
  • marchew

    2 szt
  • jajka

    2 szt
  • koperek

  • mąka ziemniaczana

    3 łyżki
  • sól do smaku

  • pieprz

  • Kucharek przyprawa uniwersalna

  • olej

  • bułka tarta

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Kotlety ryżowe z pieczarkami  foto
Posiekaną cebulę podsmażyć na oleju i dodać obrane i pokrojone pieczarki.
Krok 2 - Kotlety ryżowe z pieczarkami  foto
Do podduszonych pieczarek dodać obraną i startą marchewkę.
Krok 3 - Kotlety ryżowe z pieczarkami  foto
Dodać posiekany koperek i doprawić do smaku. Ostudzić
Krok 4 - Kotlety ryżowe z pieczarkami  foto
Warzywa wymieszać z gotowanym ryżem.
Krok 5 - Kotlety ryżowe z pieczarkami  foto
Do masy dodać jajka i wymieszać.
Krok 6 - Kotlety ryżowe z pieczarkami  foto
Pod koniec dodać mąkę ziemniaczaną i dokładnie wymieszać.
Krok 7 - Kotlety ryżowe z pieczarkami  foto
Z masy formować nieduże kotlety i smażyć na rozgrzanym oleju.
Krok 8 - Kotlety ryżowe z pieczarkami  foto
Podawać z sosem pomidorowym lub same.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat