Przepis i sposób przygotowania na: Kotlety ryżowe z jajkiem i dodatkami
Z przygotowanej masy formować kotleciki i obtaczać w tartej bułce.
Smażyć na rozgrzanym tłuszczu na rumiano.
Osączyć na papierowym ręczniku.
ryż ugotowany | 1 1/2 woreczka |
jajka ugotowane na twardo | 3-4 szt |
groszek konserwowy | 3 łyżki |
kukurydza konserwowa | 3 łyżki |
marchewka ugotowana | 1 szt |
mięso mielone | 1 garść spora |
por (biała część) | 1/4 szt |
majonez | 1 łyżka |
jajko | 1 szt mniejsza |
sól | |
pieprz | |
Bułka tarta klasyczna Prymat | |
olej |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: