Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotlety ryżowe z jajkiem i dodatkami

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ryż ugotowany 1 1/2 woreczka
jajka ugotowane na twardo 3-4 szt
groszek konserwowy 3 łyżki
kukurydza konserwowa 3 łyżki
marchewka ugotowana 1 szt
mięso mielone 1 garść spora
por (biała część) 1/4 szt
majonez 1 łyżka
jajko 1 szt mniejsza
sól
pieprz
Bułka tarta klasyczna Prymat
olej

Przepis i sposób przygotowania na: Kotlety ryżowe z jajkiem i dodatkami

Marchew i ugotowane jajka pokroić w kostkę. Por drobno posiekać. Wszystkie składniki połączyć, wbić jajko i doprawić do smaku.
Z przygotowanej masy formować kotleciki i obtaczać w tartej bułce.
Smażyć na rozgrzanym tłuszczu na rumiano.
Osączyć na papierowym ręczniku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pestka 30.04.2017 18:39
smaczny obiad
IZABELA29 30.04.2017 09:32
Wyglądają pysznie :)
benka 29.04.2017 19:55
Smaczne kotlety.
Edith85 29.04.2017 18:33
Fajny pomysł
Wiesława1 29.04.2017 15:58
Pyszna propozycja
dodi 29.04.2017 15:18
apetycznie wygladaja
AZgotuj 29.04.2017 14:52
super wersja na kotlety:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak