Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotlety ryżowe z burakami

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ryż 250 g
buraki 200 g
cebula 1 szt
jajko 1 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat 0,5 szk
sok z cytryny 2 łyżeczki
cukier 1 łyżeczka
sól
Pieprz czarny mielony Prymat
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Kotlety ryżowe z burakami

Buraki umyć i ugotować do miękkości, następnie ostudzić, obrać ze skórki i zetrzeć na tarce o dużych oczkach, ryż zagotować do miękkości w lekko osolonej wodzie, ostudzić, cebulę posiekać i podsmażyć na oleju. Ryż wymieszać z buraczkami, cebulą, dodać 2 łyżki bułki tartej, jajko oraz sok z cytryny, cukier, sól oraz pieprz. Całość dokładnie wymieszać. Z masy formować kotlety, obtaczać je w bułce tartej i smażyć na oleju.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

sezamek 19.10.2016 12:03
bardzo lubię takie kotleciki :)
Wafelek2601 18.10.2016 22:34
Ciekawy przepis
katarzynka455 18.10.2016 21:35
Nigdy takich nie jadłam, wyglądają smacznie:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak