Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotlety rybno–ziemniaczane

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 200 g
natka pietruszki 1 peczek
cytryna 1 szt
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt
cebula 1 szt
masło 1 łyzka
olej 300 ml
panierka owsiana 100 g
sól 1 szczypta
Pieprz czarny grubo mielony Prymat 1 szczypta
filet z dorsza 300 g

Przepis i sposób przygotowania na: Kotlety rybno–ziemniaczane

Do garnka wkładamy oczyszczone filety rybne , dodajemy liście laurowe , plaster cytryny , odrobinę pietruszki i gotujemy ok. 5 minut.

Odcedzamy i rozdrabniamy.

Dodajemy zeszkloną na maśle cebulę i ugotowane wcześniej , ugniecione ziemniaki.

Doprawiamy solą , pieprzem i posiekaną natką pietruszki.

Wszystko DOKŁADNIE razem wyrabiamy na masę.

Formujemy kotlety i obtaczamy w panierce owsianej lub tartej bułce.

Smażymy na złoto na mocno rozgrzanym oleju.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

malaczarna23 20.07.2013 09:45
wspaniały pomysł na pyszny obiadek:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak