Kotlety rybne ze szczypiorkiem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • dorsz

    3 płaty
  • dymka ze szczypiorkiem

    2 sztuki
  • sól

  • pieprz

  • jajko

    1 sztuka
  • Przyprawa do ryb i owoców morza Prymat

    1 łyżka
  • Bułka tarta klasyczna Prymat

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Kotlety rybne ze szczypiorkiem foto
Dorsz jeśli jest mrożony trzeba go dobrze rozmrozić i osączyć z wody. Powinien być suchy.
mielimy go w maszynce lub w rozdrabniaczu. Dodajemy do ryby drobno posiekaną dymkę i szczypiorek.
Wbijamy jajko, doprawiamy solą, pieprzem i przyprawą. Do masy dodajemy 3 łyżki bułki tartej. Jeśli masa nie jest rzadka można dodać mniej bułki, lub jeśli jest rzadka dodać tej bułki więcej.
Z masy rybnej formujemy kotlety.
Krok 2 - Kotlety rybne ze szczypiorkiem foto
Każdy obtaczamy w bułce tartej i smażymy na złoto z każdej strony.
Krok 3 - Kotlety rybne ze szczypiorkiem foto
gotowe kotlety zdejmujemy z patelni na papierowy ręcznik, aby osączyć je z tłuszczu

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
gusia1000 04.04.2014 21:25
Lubię je i robię.
ao_12 01.10.2013 23:53
robię podobnie :)
Pomocnik 01.10.2013 20:36
Super przepis
Ania321 01.10.2013 20:07
muszą być pyszne :)
nutellla 01.10.2013 19:25
fajne kotleciki
Smaczna_B 01.10.2013 18:55
fajne! warte spóbowania!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat