Składniki
kostka
kg
g
gramów
mała łyż.
gniazd
gniazda
dużej łyż.
duża łyż.
ml
mała puszka
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
dorsz
3 płaty -
dymka ze szczypiorkiem
2 sztuki -
sól
-
pieprz
-
jajko
1 sztuka -
Przyprawa do ryb i owoców morza Prymat
1 łyżka -
Bułka tarta klasyczna Prymat
Przepis i sposób przygotowania Kotlety rybne ze szczypiorkiem
Kroki postępowania
mielimy go w maszynce lub w rozdrabniaczu. Dodajemy do ryby drobno posiekaną dymkę i szczypiorek.
Wbijamy jajko, doprawiamy solą, pieprzem i przyprawą. Do masy dodajemy 3 łyżki bułki tartej. Jeśli masa nie jest rzadka można dodać mniej bułki, lub jeśli jest rzadka dodać tej bułki więcej.
Z masy rybnej formujemy kotlety.
Komentarze (6)