Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotlety rybne z serem pleśniowym

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ser pleśniowy 6 kawałków
kasza manna 3 łyżeczki
woda 5 łyżek
sól do smaku
pieprz
jajko 1 szt
bułka czerstwa 1 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat
olej do smażenia
natka pietruszki
filet z dorsza 1/2 kg
Przyprawa do ryb i owoców morza Prymat 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Kotlety rybne z serem pleśniowym

Rybę świeżą myjemy i wyjmujemy wszystkie ości i skórę, zostawiamy samo mięso, mielimy na grubszych oczkach.
Bułkę czerstwą namaczamy w wodzie, gdy namięknie wodę wyciskamy z bułki.

Przekładamy do miski, dodajemy jajko, kaszę mannę, wodę, przyprawy oraz miękka bułkę namoczoną w wodzie.
Wszystko wyrabiamy i formujemy kotlety.

Panierujemy bułką tartą i wrzucamy na patelnię z rozgrzanym olejem.
Smażymy z jednej strony, odwracamy i kładziemy na usmażonej stronie cienki plaster sera.
Przykrywamy.
Odwracamy na stronę z serem i delikatnie podsmażamy.
Posypujemy natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Marlenka.S 21.01.2014 16:51
świetne kotleciki
Kuchenka 21.01.2014 12:46
mam na to ochotę
Milka100 21.01.2014 10:51
fajna rybka
Monia 21.01.2014 09:39
Smaczne jedzonko :)
Magula 21.01.2014 08:00
Smaczny obiadek
Aga-25 21.01.2014 07:50
dobre kotlety
Agnieszka-87-25 21.01.2014 07:41
pyszności :)
Konczi 21.01.2014 07:35
fajne połączenie
Ania321 21.01.2014 01:18
wyglądają smacznie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak