Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotlety rybne z pietruszką

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula 1 duża
pietruszka zielona 1 pęczek
filet z mintaja 1 kg
jajko 1 sztuka
Sól ziołowa jodowana Prymat 1/2 łyżeczki
Pieprz czarny mielony Prymat 1/4 łyżeczki
czosnek 2-3 ząbki
otręby 5 łyżek
Przyprawa do ryb i owoców morza Prymat 1/2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Kotlety rybne z pietruszką

Kroki postępowania

1
Cebulę obieramy i kroimy w drobna kosteczkę. Dodajemy przyprawy i smażymy. Pozostawiamy do wystygnięcia.
Krok 1 - Kotlety rybne z pietruszką foto
2
Natkę pietruszki myjemy i siekamy drobno. Ząbki czosnku ubieramy i przeciskamy przez praskę.
Krok 2 - Kotlety rybne z pietruszką foto
3
Filety mintaja bez lodu lekko odmrażamy i mielimy w maszynce do mięsa. Dodajemy jajko, pietruszkę z czosnkiem i otręby. Dokładnie mieszamy.
Krok 3 - Kotlety rybne z pietruszką foto
4
Dodajemy przestygniętą cebulę i mieszamy.
Krok 4 - Kotlety rybne z pietruszką foto
5
Formujemy kotlety i smażymy z obu stron. Usmażone wyjmujemy na ręcznik papierowy by pozbyć się nadmiaru tłuszczu.
Krok 5 - Kotlety rybne z pietruszką foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

w mojej kuchni 21.12.2014 19:17
lubię rybne kotlety a te są apetyczne
Aleksandra/Olcia 21.12.2014 18:03
mniam moje ulubione

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak