Kotlety rybne z papryką.

Kotlety rybne z papryką.

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kostka

g

kg

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filety rybne

    400 g
  • papryka czerwona

    1/2
  • jajko

    1
  • szczypiorek

    1/2 pęczka
  • bułka tarta pikantna

    2-4 łyżek
  • olej rzepakowy

    do smażenia
  • sól do smaku

  • pieprz czarny mielony

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Filety rybne rozdrobnij w blenderze na gładką masę, dodaj jajko, paprykę pokrojoną w kostkę, posiekany szczypior oraz bułkę tartą.
Dopraw masę rybną solą i pieprzem do smaku, dobrze wymieszaj, następnie formuj małe zgrabne kotleciki, smaż na rozgrzanym oleju do złotobrązowego koloru.
Smacznego :)
ao_12
Jeśli trzeba to dodaj więcej bułki tartej, czasem trzeba jej dodać więcej, aby masa się dobrze kleiła.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (9)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Futka

05.09.2014 09:47
wyśmienite, wspaniałe kotleciki - mniam! :)

gibli

26.05.2014 19:26
bardzo lubię takie kotleciki:)

Bernadeta1

06.05.2014 00:11
lubię takie kotleciki

Kejti

25.04.2014 21:42
Fajne takie kotleciki :-)

mysza75

08.04.2014 10:30
Pyszne twoje kotleciki uwielbiam takie rybne

Aleksandraa

27.03.2014 21:17
fajny przepis

idealme

27.03.2014 21:02
muszą być pyszne!

Mniam

27.03.2014 20:42
Lubię takie kotleciki i coraz częściej je robię :)

Kuchenka

27.03.2014 20:39
bardzo fajne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat