Kotlety rybne z miruny

Kotlety rybne z miruny

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Mięciutkie w środku i chrupiące z zewnątrz. Można je przygotować praktycznie z każdej ryby, u mnie to miruna. Doskonała alternatywa dla "zwykłych" filetów w panierce. Pysznie smakują z ziemniakami, surówką z kiszonej kapusty lub z surówką colesław.

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

Składniki na kotlety:

  • filet z miruny

    600 gramów
  • kajzerka

    1 sztuka
  • szczypior

    0.5 pęczka
  • jajko

    1 sztuka
  • sól

    1 szczypta
  • pieprz

    1 szczypta
  • Czosnek suszony Prymat

    0.5 łyżeczki
  • Bułka tarta klasyczna Prymat

    3 łyżki
  • olej do smażenia

    6 łyżek
  • mleko

    1 szklanka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kajzerkę namoczyć w mleku. Szczypior umyć i posiekać. Rybę rozdrobnić za pomocą widelca, tak aby były kawałki, a nie miazga. Do ryby dodać odciśniętą kajzerkę, jajko, przyprawy i szczypior, dokładnie wymieszać. Formować okrągłe kotleciki. Panierować w bułce tartej i smażyć na złoto na rozgrzanym oleju. Smacznego!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat