Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotlety rybne na parze z kaszą pęczak i surówką z kiszonej kapausty

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

Kotlety rybne

kasza pęczak 1/2 szklanki
filety rybne 3
cebula 1/2
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku
sok z cytryny kilka kropel
natka pietruszki garść
Kurkuma mielona Prymat szczypta
jajko 1
Bułka tarta klasyczna Prymat
bułka czerstwa 1

Surówka z kiszonej kapusty

kapusta kiszona
cebula 1/2
natka pietruszki 1 łyżka
oliwa 2 łyżki
sól i pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Kotlety rybne na parze z kaszą pęczak i surówką z kiszonej kapausty

Filety rybne (ja miałam z mintaja) zmielić w maszynce do mielenia mięsa. Dodać posiekaną drobno cebulę, jajko, bułkę namoczoną w wodzie i odciśniętą, posiekaną natkę pietruszki. Doprawić solą i pieprzem, skropić cytryną. Wszystko wymieszać, dodać bułkę tartą, żeby uzyskać zwartą konsystencję. Formować kotlety. Kaszę przepłukać w zimnej wodzie, zalać wodą, posolić i dodać kurkumę. Kaszę i kotlety gotować na parze. U mnie kotlety gotowały się 10min a kasza 30min.
Przygotować surówkę: Kapustę odcisnąć i posiekać, pokroić drobno cebulę i dodać posiekana pietruszkę. Doprawić solą i pieprzem, dodać oliwę i ewentualnie odrobinę cukru, jeśli kapusta jest za kwaśna

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Damiano
Damiano 28.03.2015 10:05
bardzo dobre
Ewelina1991 22.03.2015 09:49
smaczne danie
Michał2 21.03.2015 23:31
zdrowe i smazne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak