Kotlety rybne na parze z kaszą pęczak i surówką z kiszonej kapausty

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

Kotlety rybne

  • kasza pęczak

    1/2 szklanki
  • filety rybne

    3
  • cebula

    1/2
  • sól do smaku

  • Pieprz czarny mielony Prymat

    do smaku
  • sok z cytryny

    kilka kropel
  • natka pietruszki

    garść
  • Kurkuma mielona Prymat

    szczypta
  • jajko

    1
  • Bułka tarta klasyczna Prymat

  • bułka czerstwa

    1

Surówka z kiszonej kapusty

  • kapusta kiszona

  • cebula

    1/2
  • natka pietruszki

    1 łyżka
  • oliwa

    2 łyżki
  • sól i pieprz

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Filety rybne (ja miałam z mintaja) zmielić w maszynce do mielenia mięsa. Dodać posiekaną drobno cebulę, jajko, bułkę namoczoną w wodzie i odciśniętą, posiekaną natkę pietruszki. Doprawić solą i pieprzem, skropić cytryną. Wszystko wymieszać, dodać bułkę tartą, żeby uzyskać zwartą konsystencję. Formować kotlety. Kaszę przepłukać w zimnej wodzie, zalać wodą, posolić i dodać kurkumę. Kaszę i kotlety gotować na parze. U mnie kotlety gotowały się 10min a kasza 30min.
Przygotować surówkę: Kapustę odcisnąć i posiekać, pokroić drobno cebulę i dodać posiekana pietruszkę. Doprawić solą i pieprzem, dodać oliwę i ewentualnie odrobinę cukru, jeśli kapusta jest za kwaśna

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Damiano 28.03.2015 10:05
bardzo dobre
Ewelina1991 22.03.2015 09:49
smaczne danie
Michał2 21.03.2015 23:31
zdrowe i smazne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat