kotlety rybne

kotlety rybne

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filet z ryby

    2
  • jajko

    1
  • czosnek

    1/3
  • cebula

    1/2
  • Bułka tarta klasyczna Prymat

    2 łyżki
  • przyprawy

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Wszystko poza bułką tartą i przyprawami kroimy w mniejsze kawałki, niekoniecznie drobno, i pakujemy do blendera/rozdrabniacza.
Po zmiksowaniu dodajemy tyle bułki tartej aż konsystencja naszej papki będzie dość gęsta (przestanie się przyklejać do dłoni) w tym czasie dodajemy przyprawy wedle uznania (pieprz, sól, papryka słodka). Mieszamy rękoma.
Następnie robimy kotleciki i smażymy na rozgrzanym tłuszczu.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat