Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kotlety rybne

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

filet z ryby 2
jajko 1
czosnek 1/3
cebula 1/2
Bułka tarta klasyczna Prymat 2 łyżki
przyprawy

Przepis i sposób przygotowania na: kotlety rybne

Wszystko poza bułką tartą i przyprawami kroimy w mniejsze kawałki, niekoniecznie drobno, i pakujemy do blendera/rozdrabniacza.
Po zmiksowaniu dodajemy tyle bułki tartej aż konsystencja naszej papki będzie dość gęsta (przestanie się przyklejać do dłoni) w tym czasie dodajemy przyprawy wedle uznania (pieprz, sól, papryka słodka). Mieszamy rękoma.
Następnie robimy kotleciki i smażymy na rozgrzanym tłuszczu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak