Kotlety rybne

Kotlety rybne

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • tilapia lub mintaj

    500 gr
  • czosnek

    1 ząbek
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
  • jajko

    2 szt
  • Bułka tarta klasyczna Prymat

    do panierowania
  • olej do smażenia

  • Przyprawa do ryb i owoców morza Prymat

    2 łyżeczki
  • chleb

    3 bez skórki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Rybę rozmrozić i dobrze odsączyć.
Wszystkie składniki (oprócz bułki tartej) zmielić i dobrze wymieszać.
uformować kotlety i otoczyć w tartej bułce .. Smażyć na wolnym ogniu. podać z ryżem lub ziemniakami i surówką.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
bernika 24.10.2010 20:26
kotletów rybnych jeszcze nie robiłam. twoje sa zachecajace.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat