Kotlety rybne

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • dorsz

    1 kg
  • mleko

    1/4 szklanki
  • jajko

    1 sztuka
  • cebula

    1 sztuka
  • masło

    1 łyżka
  • bułka pszenna

    1/2 sztuki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Czerstwą bułkę namoczyć w mleku, cebulę zaś zeszklić na maśle. Oczyszczoną rybę wymoczyć, a następnie osuszyć. Mięso ryby zemleć z namoczoną i odciśniętą bułką i cebulą. Do masy rybnej dodać jajko, sól, pieprz, dokładnie wyrobić. Z masy formować kotleciki i smażyć je na nagrzanym na patelni tłuszczu z obu stron na złoty kolor.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
IKrakowianka 04.05.2013 22:03
super pomysł
rakow2 07.05.2011 16:57
dorsze to te gorsze
pioge7 08.03.2011 16:46
uwielbiam

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat