Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotlety rybne

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

dorsz 1 kg
mleko 1/4 szklanki
jajko 1 sztuka
cebula 1 sztuka
masło 1 łyżka
bułka pszenna 1/2 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Kotlety rybne

Czerstwą bułkę namoczyć w mleku, cebulę zaś zeszklić na maśle. Oczyszczoną rybę wymoczyć, a następnie osuszyć. Mięso ryby zemleć z namoczoną i odciśniętą bułką i cebulą. Do masy rybnej dodać jajko, sól, pieprz, dokładnie wyrobić. Z masy formować kotleciki i smażyć je na nagrzanym na patelni tłuszczu z obu stron na złoty kolor.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IKrakowianka 04.05.2013 22:03
super pomysł
rakow2
rakow2 07.05.2011 16:57
dorsze to te gorsze
pioge7 08.03.2011 16:46
uwielbiam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak