Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotlety rybne

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

filet z dorsza 500 g
ziemniaki ugotowane 250 g
marchew 1 sztuka
koperek 1 pęczek
jajko 1 sztuka
Bułka tarta klasyczna Prymat 2 łyżka
olej do smażenia
sól i pieprz 1 szczypta

Porada

Może być to filet z innej ryby.

Przepis i sposób przygotowania na: Kotlety rybne

Rybę rozdrabniamy widelcem lub blendujemy. Ziemniaki ugniatamy,marchewkę scieramy na tarce o małych oczkach , koperek siekamy drobno. Wszystko razem mieszamy z jajkiem i bułką tartą. Przyprawiamy. Formujemy kotlety i smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron na złoto.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Edita 07.02.2017 09:48
fajne kotleciki
dodi 04.02.2017 15:06
pyszne kotleciki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak