Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotlety rybne.

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z dowolnej ryby 4 płaty
Bułka tarta klasyczna Prymat 6 łyżek
jajko 2 sztuki
mąka
koperek
rozmaryn
Zioła prowansalskie suszone Prymat
Pieprz biały mielony Prymat
Pieprz cytrynowy mielony Prymat
sól
olej

Przepis i sposób przygotowania na: Kotlety rybne.

Kroki postępowania

1
Uprzednio rozmrożone filety rybne razem z 1 jajkiem, bułką tartą oraz dużą ilością koperku miksuję blenderem na papkę.Do zmiksowanej masy dodaję przyprawy i już ręcznie mieszam je z wcześniej potraktowanymi blenderem składnikami.
Krok 1 - Kotlety rybne. foto
2
Jeśli masa jest zbytnio rozlazła i lepka można dosypać bułki tartej oraz łyżkę mąki (ja tam właśnie postąpiłam)i jeszcze raz całą lepką papkę należy przemieszać.Z masy formuje średnie kotleciki. Obtaczam je w rozmąconym jajku i mące.
Krok 2 - Kotlety rybne. foto
3
Smażę na uprzednio rozgrzanym oleju, na niewielkim płomieniu z obu stron. Każdy kotlecik kładę na ręczniku papierowym, aby odsączyć nadmiar tłuszczu. Z tej porcji wyszło mi 12 kotletów. Zjedliśmy z dodatkiem ryżu i sosu tatarskiego.
Krok 3 - Kotlety rybne. foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

irenka 02.07.2013 19:11
smaczne,lubię
Dorian 05.12.2012 08:06
pycha
PIOTR11 02.12.2012 14:22
ciekawe i apetyczne
jozefinach 30.11.2012 18:34
Dawno nie jadłam takich kotletów.
Agnieszka91 30.11.2012 17:20
ekstra
Adamorek 30.11.2012 17:13
idealne na piątek
uqash24 30.11.2012 16:01
smakowite :)
Marta1986 30.11.2012 15:44
super
Zdzisław 30.11.2012 15:33
dobre

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak