KOTLETY RYBNE

KOTLETY RYBNE

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filety rybne

    1 kg
  • kajzerka

    1 szt
  • mleko

    1/2 szkl
  • jajko

    1 szt
  • szczypiorek

    1 pęczek
  • Bułka tarta klasyczna Prymat

    do panierki
  • olej do smażenia

  • sól, pieprz

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

FILETY RYBNE PODGOTOWAĆ OPRÓSZYĆ PRZYPRAWĄ DO RYB I ODSTAWIĆ DO LODÓWKI NA OK 1 GODZINY.
KAJZERKĘ NAMOCZYĆ W MLEKU I ODCISNĄĆ .RYBĘ ROZGNIEŚĆ WIDELCEM DODAĆ POSIEKANY SZCZYPIOREK WBIĆ JAJKO PRZYPRAWIĆ I UFORMOWAĆ KOTLECIKI, PANIEROWAĆ W BUŁCE TARTEJ I SMAŻYC NA OLEJU Z OBU STRON NA ZŁOTY KOLOR .

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat