Kotlety rybne

Kotlety rybne

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filety z ryby

  • jajko

  • mąka

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

# 4 filety np. z mintaja
# 1 jajko
# 1 ziemniak
# 1 łyzeczka maki
# sól
# pieprz
# przyprawa do ryb
# łyżka mąki do oprószenia ryby
# olej do smażenia



Wykonanie:
Rybę jeśli jest zamrożona rozmrozić i pozbawiż nadmiaru wody , posypać przyprawą do ryb , oprószyć mąką i usmażyć na oleju .
ziemniaka średniej wielkości obrać i zetrzeć jak na placki, odlać odstany płyn. Do rozdrabniacza włożyć rybę dodać jajko , utartego ziemniaka , lyżeczkę mąkii zmiksować na gladką masę. Następnie dobrze doprawić solą i pieprzem i smażyć na rumiano kotleciki.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (14)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Pani Domu 29.04.2015 07:18
bardzo dobry obiad
Grażyna13 04.10.2013 10:34
Pysznie wyglądają :)
gusia1000 08.09.2013 16:17
Smaczne na obiad.
Grazyna0211 27.04.2013 14:44
pyszne bardzo mi takie kotlety smakują
barbara11561 11.11.2012 01:26
tak jeszcze nie robiłam
andzia123 21.05.2012 16:32
super
IZABELA29 23.03.2012 08:22
smacznie ...
anemon 23.03.2012 08:08
Dobry pomysł na rybę w nieco innej formie, podoba mi się.
berys18 01.02.2012 09:30
od samego patrzenia slinka leci
Ewa104 01.12.2011 12:10
Spróbuję zrobić na jutrzejszy obiad.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat