Kotlety rybne

Kotlety rybne

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • boczek wędzony

    250 g
  • cebula

    2 szt
  • jajko

    3-4 szt
  • kasza manna

    6 łyżek
  • sól, pieprz

    do smaku
  • Bułka tarta klasyczna Prymat

    5 łyżek
  • Bułka tarta klasyczna Prymat

    do panierowania
  • oliwa

    do smażenia
  • panga

    1 kg
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Rybę myjemy, kroimy na kawałki i mielimy.
Boczek i cebulę również mielimy i dodajemy do ryby.
Wsypujemy kaszę mannę, bułkę tartą i jajka.
Solimy i pieprzymy do smaku.
Bułki tartej dajemy tyle aby nasza ryba nie była za gęsta ( powinna wchłonąć wodę powstałą po zmieleniu ryby ).
Formujemy nie za wielkie okrągłe kotlety i smażymy na oleju.
Można podawać z ziemniakami lub frytkami jako danie obiadowe, lub z pieczywem na kolację.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
cukiereczek 07.01.2012 09:13
lubię
wedith1 17.02.2011 05:35
Pyszne są takie mielone z rybki!
Malinka 13.08.2010 21:44
A to ciekawe, kotlety z ryby:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat