Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotlety pożarskie

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

filet z kurczaka 500 g
jajko 2
kajzerka
masło 3 łyżki
sól i pieprz
Bułka tarta klasyczna Prymat
margaryna do smażenia
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Kotlety pożarskie



Mięso wraz z namoczoną w mleku bułką tartą (lekko wyciśniętą) ,zmieliłem. Dodałem dwa żółtka ,rozpuszczone masło ,sól i pieprz. Dokładnie wyrobiłem. Białko z jednego jajka ubiłem na sztywną pianę i delikatnie wyrobiłem z masą mięsną. Uformowałem kotlety ,panierowałem w bułce tartej i usmażyłem na margarynie wymieszanej z olejem. Później lekko dopiekłem w piekarniku (180 stopni C przez 10 min.).

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna59 01.01.2015 08:21
bardzo smaczne
gosia561 31.12.2014 12:42
ciekawe te kotlety

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak