Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotlety pożarskie

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Lista składników

pierś z kurczka 40 dkg
kajzerka 1 sztuka
mleko 2% 3/4 szklanki
żółtko jajek 2 sztuki
natka pietruszki 1/2 pęczka
masło miękkie 2 łyżki
sól i pieprz
olej do smażenia

DODATKOWO

Bułka tarta klasyczna Prymat 1/3 szklanki
jajko 1 sztuka
bulion drobiowy 3/4 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Kotlety pożarskie

Kroki postępowania

1
Piersi pokroić, zmielić przez maszynkę na drobnym sitku.Kajzerkę zalać mlekiem, odstawić.
Krok 1 - Kotlety pożarskie foto
2
Dodać do mięsa, odciśniętą z mleka bułkę, żółtko, posiekaną pietruszkę, masło . Doprawić solą i pieprzem. Wymieszać.
Krok 2 - Kotlety pożarskie foto
3
Mokrymi dłońmi, uformować kotleciki. Panierować w jajku i bułce tartej.
Krok 3 - Kotlety pożarskie foto
4
Smażyć na rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor z każdej strony. Podlać bulionem drobiowym, dusić 10 minut.
Podawać z ulubioną surówką. SMACZNEGO!!!!
Krok 4 - Kotlety pożarskie foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IZABELA29 03.01.2017 11:29
Dla mnie super
MonikaW 02.01.2017 20:37
Pyszne danie
dodi 02.01.2017 19:00
mniam, mniam
Wacław 02.01.2017 18:13
konkretne kotlety :-)
Renata9 02.01.2017 17:39
Pyszne kotleciki :-)
Bernadeta1 02.01.2017 17:10
smaczne kotlety

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak