Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kotlety po wiedeńsku

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kotlety z udźca 600 gram
sól
jaja 2 szt
olej
mąka
cytryna

Przepis i sposób przygotowania na: kotlety po wiedeńsku

4 Kotlety z udźca rozbić tłuczkiem, posypać solą i pieprzem. panierować w mące,jajku roztrzepanym z olejem i 2 łyżkami wody oraz w bułce tartej. Kotlety rozłożyć na talerzyku i odstawić w chłodne miejsce. Kotlety smażyć na rozgrzanej patelni na złoty kolor. udekorować plasterkami cytryny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak