Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotlety po szwajcarsku

2.0
(9)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z kurczaka 4 szt
pieczarki 400 g
cebula 1 szt
olej do smażenia
jajko 2 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat
sól
pieprz
ser żółty 250 g
zielona cebulka
pomidor 4 plasterki

Przepis i sposób przygotowania na: Kotlety po szwajcarsku

Kroki postępowania

1
Kotlety rozbijamy, oprószamy solą i pieprzem, panierujemy w rozmąconych jajkach i bułce tartej.
Krok 1 - Kotlety po szwajcarsku foto
2
Smażymy na rozgrzanym oleju na patelni.
Krok 2 - Kotlety po szwajcarsku foto
3
Pieczarki najlepiej małe kroimy na ćwiartki. Cebulę obieramy i podsmażamy, dodajemy pieczarki i doprawiamy solą, pieprzem i podsmażamy.
Krok 3 - Kotlety po szwajcarsku foto
4
Na usmażone kotlety nakładamy pieczarki,
Krok 4 - Kotlety po szwajcarsku foto
5
przykrywamy startym drobno serem żółtym
Krok 5 - Kotlety po szwajcarsku foto
6
i plasterkiem pomidora. Wkładamy do piekarnika na kilka minut, az ser się roztopi (można do mikrofalówki). Gotowe posypujemy zieloną cebulką.
Krok 6 - Kotlety po szwajcarsku foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Cranberry 01.07.2014 08:08
mniam pyszny obiad !!
Mati13 30.06.2014 22:20
taki obiad to jest COŚ!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak