Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotlety po mazursku

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Lista składników

schab 1 kg
sól
Pieprz czarny mielony Prymat

Farsz

jajko 3 szt
koperek pęczek
szynka konserwowa 30 dag
ser żółty 10 dag
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat
keczup 2 łyżki

Do panierowania

jajko 3 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Kotlety po mazursku

Schab kroimy w plastry ok. 1 cm. Rozbijamy tłuczkiem, przyprawiamy solą i pieprzem.
Jajka gotujemy na twardo, obieramy i siekamy bardzo drobno. Szynkę konserwową kroimy w kosteczkę. Ser ścieramy na tarce o średnich oczkach. Koperek siekamy. Wszystkie składniki farszu łączymy, doprawiamy. Schab układamy na desce, nakładamy farsz, zwijamy w roladkę. Każdą panierujemy w jaku i bułce tartej. Smażymy na rumiano na rozgrzanej patelni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kuchnia Marty 29.05.2015 09:00
Oj takie roladki to bym chętnie zjadła! Bardzo apetyczne
ilka01 29.05.2015 08:56
super przepis
Aleksandra/Olcia 29.05.2015 08:40
apetyczne roladki
VioletoweKucharzenie 29.05.2015 08:25
Zapraszam do mojej mazurskiej kuchni. W niej zawsze smacznie, syto i kolorowo! Roladki z farszem z jajek i szynki uświetnią każdą domową uroczystość czy niedzielny obiad!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak