Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotlety piątkowe (rybne)

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filety z ryby (np mintaj) 50 dkg
mąka 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Kotlety piątkowe (rybne)

Cebulę obrac, pokroic w kosteczke i udusic na maśle. Rybe zmielic w maszynce razem z cebula i namoczona i odciśniętą bułka. Dodac jajko, posoli i popieprzyc do smaku, dobrze wyrobic. Formowac niewielkie płaskie kotleciki, obtoczyc w mące i smażyc na złoty kolor. Podawac z ziemniakami lub ryżem i surówką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

szajba2 29.05.2011 13:29
czasem robię podobne, oczywiście w piątki
Barbara55 18.05.2011 18:46
jak piątek to na obiad ryba
rakow2
rakow2 29.01.2011 15:01
robię takie jak złapiemy ryby
justyna111 24.09.2010 18:09
też bym tu coś dodała
Lidia11 24.09.2010 13:42
czegoś mi tu brakuje
Ela20 01.06.2010 18:16
To prawda. Może warto dodac koperku?
IlonaAlbertos 30.04.2010 13:16
Ze swojej strony na pewno dodałabym tu trochę suszonych ziół i świeżej zieleniny.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak