Kotlety piątkowe (rybne)

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filety z ryby (np mintaj)

    50 dkg
  • mąka

    2 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Cebulę obrac, pokroic w kosteczke i udusic na maśle. Rybe zmielic w maszynce razem z cebula i namoczona i odciśniętą bułka. Dodac jajko, posoli i popieprzyc do smaku, dobrze wyrobic. Formowac niewielkie płaskie kotleciki, obtoczyc w mące i smażyc na złoty kolor. Podawac z ziemniakami lub ryżem i surówką.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
szajba2 29.05.2011 13:29
czasem robię podobne, oczywiście w piątki
Barbara55 18.05.2011 18:46
jak piątek to na obiad ryba
rakow2 29.01.2011 15:01
robię takie jak złapiemy ryby
justyna111 24.09.2010 18:09
też bym tu coś dodała
Lidia11 24.09.2010 13:42
czegoś mi tu brakuje
Ela20 01.06.2010 18:16
To prawda. Może warto dodac koperku?
IlonaAlbertos 30.04.2010 13:16
Ze swojej strony na pewno dodałabym tu trochę suszonych ziół i świeżej zieleniny.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat