kotlety panierowane z kaczki

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kaczka

    150 g
  • Bułka tarta klasyczna Prymat

    10 g
  • jajko

    1
  • tłuszcz

    20 g
  • sól

  • Przyprawa do drobiu po myśliwsku Prymat

  • mleko

    3 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

mięso z piersi oddzielić od kości i pokroić na cztery części. Mięso z nóg przeciąć na połowę, odciąć kości i ścięgna. Kotlety lekko ubić, posolić i posypać przyprawą do drobiu. Do panierowania przygotować jajko roztrzepane z mlekiem oraz bułkę tartą. Kotlety panierować i smażyć na mocno rozgrzanym tłuszczu

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Ada-Gaba 06.02.2012 07:40
wyśmienite

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat