Kotlety panierowane z cukinii

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cukinia

    3 sztuki
  • jajko

    1 sztuka
  • bu?ka tarta

    4 ?y?ki
  • mozarella

    20 dekagram
  • czosnek w proszku

    1 ?y?eczka
  • sól do smaku

  • pieprz

  • parmezan starty

    1 ?y?ka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Umyte i wysuszone cukinie kroimy w ko?a. Doprawiamy je sol?, pieprzem i czosnkiem. W miseczkach przygotowujemy panierk?; w jednej roztrzepujemy jajko, w drugiej mieszamy bu?k? trat? z parmezanem. Ser mozarella kroimy w kawa?ki i przygotowujemy kotlety: pomi?dzy dwa kawa?ki przyprawionej cukinii wk?adamy ser i ca?o?? panierujemy. Sma?ymy na rozgrzanej oliwie z dwóch stron.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
asienka250492 07.09.2012 12:45
Ładnie wyglądają :)
emeslive 07.09.2012 12:02
Ślicznie wyglądają te kotlety, muszą wspaniale smakować!
dagmara020 07.09.2012 11:10
ależ to wygada pięknie:)
Pietruszka 07.09.2012 10:38
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat