Kotlety panierowane wg Piotra

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajko

    2 szt
  • woda

    2 łyżki
  • pomidor

    1 szt.
  • liście sałaty

  • szczypiorek

  • pierś z indyka

    4 plastry
  • Pieprz kolorowy ziarnisty Prymat

  • sól

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso kroimy na 4 plastry i rozbijamy dokładnie tłuczkiem, doprawiamy je solą i pieprze kolorowym. Jajka wbijamy na talerz dodajemy 2 łyżki wody, doprawiamy solą i pieprzem i roztrzepujemy widelcem. W jajku maczamy dokładnie z każdej strony plastry mięsa, a następnie obtaczamy je w bułce tartej znajdującej się na osobnym talerzu. Kotlety smażymy na rozgrzanym oleju na rumiano. Liście sałaty układamy na całym talerzu, na nich kładziemy usmażone kotlety. A na bocznych liściach kładziemy plastry pomidora posypane szczypiorkiem i doprawione sola i pieprzem kolorowym.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
pacpaw 07.03.2012 08:01
lubię dobrze obpanierowane kotlety
MAR3STA 04.03.2012 18:47
smaczne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat