kotlety panierowane

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • schab bez kości

    0,5 kg
  • Kucharek przyprawa uniwersalna

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
  • jajko

    2 szt
  • Bułka tarta klasyczna Prymat

    do panierowania
  • mąka

    do panierowania
  • olej do smażenia

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - kotlety panierowane foto
mięso umyć, podzielić na kotlety, rozbić tłuczkiem do mięsa. Kotlety obsypać kucharkiem oraz pieprzem.
Krok 2 - kotlety panierowane foto
Roztrzepać jajko, mięso panierować w mace, jajku i bułce tartej.
Krok 3 - kotlety panierowane foto
Na rozgrzanym oleju smażyć kotlety z obu stron na złoty kolor.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
ankaryba 20.03.2013 08:15
bardzo lubię :-)
miki47 26.07.2012 15:17
moje ulubione

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat