Kotlety nadziewane serem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mięso mielone

    50 dag
  • jajko

    1 szt
  • bułka czerstwa

    1 szt
  • tarta bułka

    2 łyżki
  • przyprawa kucharek

    1 łyżeczka
  • tłuszcz

    do smażenia
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
  • ser gouda

    5 plastrów
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Do mięsa dodać namoczoną bułkę, jajka, przyprawę, sól i pieprz, dokładnie wyrobić. Masę mięsną podzielić na 5 części. W rozpłaszczone placuszki zawijać plasterki sera, następnie dokładnie obtoczyć w bułce tartej. Usmażyć. podawać do obiadu.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Iwusia 21.08.2013 23:39
fantastycznie wyglądają
lucyna15 08.01.2012 09:34
pycha
Edyta38 19.06.2011 16:42
robie takie pycha

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat