Kotlety nadziewane

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • dużych pieczarek

    8 sztuk
  • startego żółtego sera

    2 łyżki
  • cebula

    pieprz masło
  • jajek

    2 sztuki
  • Bułka tarta klasyczna Prymat

    do panierowania
  • olej

    do smażenia
  • schab

    5-6 (grubszy niż na kotlety)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Pieczarki myjemy (jeśli potrzeba obieramy) i kroimy w plasterki. Następnie odparowujemy na patelni i lekko podsmażamy na maśle. Zostawiamy do wystygnięcia. Dodajemy łyżkę tartej bułki i drobno pokrojoną cebulę. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Następnie dodajemy ser i mieszamy. Kotlety przekrawamy na pół, nie docinając do końca, tak by powstała kieszeń. Oprószamy solą i pieprzem. Rozkładamy kotleta na ile można i rozbijamy lekko tłuczkiem (można przez folię). Kieszeń napełniamy farszem i spinamy wykałaczką. Panierujemy w jajku i bułce. Smażymy na małym ogniu do zrumienienia.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Kamila24 23.11.2011 11:04
Hm... Może wypróbuję ...
Kamila24 23.11.2011 11:04
Hm... Może wypróbuję ...

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat