Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotlety musztardowe Eli

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

sól do smaku
Musztarda sarepska Prymat do posmarowania kotletów
olej do smażenia
jajko 1 sztuka
kotlety schabowe 5 (bez kości)

Przepis i sposób przygotowania na: Kotlety musztardowe Eli

Umyte i osuszone ręcznikiem papierowym kotlety rozklepać tłuczkiem.Kotlety posolić,oprószyć pieprzem,posmarować cienką warstwą musztardy z obydwu stron i włożyć na godzinę do lodówki.Jajko roztrzepać.Bułkę tartą wysypać na talerz.Maczać kotlety w jajku i obtaczać w bułce tartej.Na patelni rozgrzać olej i smażyć kotlety z obydwu stron na rumiano.Smacznego!

Ja podałam kotlety z ziemniaczkami,kapustą czerwoną (przepis w mojej galerii) i ogórkiem kiszonym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Sarenka 18.08.2011 06:52
Ciekawa kombinacja :)
oliwkowa
oliwkowa 08.10.2010 14:36
muszę wypróbować tego przepis
Izabela/bella81 22.09.2010 11:23
muszę spróbować

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak