Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotlety mięsno - warzywne porosołowe

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso gotowane z rosołu
włoszczyzna z rosołu
pieczarki 5-6 szt
cebula 1
sól
pieprz
Papryka ostra mielona Prymat
Bułka tarta klasyczna Prymat
olej do smażenia
jajko

Przepis i sposób przygotowania na: Kotlety mięsno - warzywne porosołowe

Mięso z rosołu obrać i zmielić w maszynce do mielenia mięsa.
Włoszczyznę (3 marchewki, pietruszka, por, kapusta włoska) z rosołu również zmielić w maszynce.
Pieczarki oczyścić, pokroić i podsmażyć na odrobinie oleju.
Cebulę obrać, pokroić w kostkę i dorzucić do pieczarek, razem podsmażyć.
Ostudzić i zmielić w maszynce do mielenia. Dodać jajo i przyprawy, dobrze wymieszać.
Z masy formować kotlety, obtaczać w bułce tartej i smażyć na rozgrzanym oleju.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adelajda 02.03.2014 18:24
dobry sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu
patryska76 02.03.2014 18:00
Ciekawy przepis ;-)
Gracer 02.03.2014 17:51
fajny pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak