Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotlety mięsne z kapustą białą

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone 500 g,
kapusta biała 1/4 szt,
jajko
sól i pieprz do smaku
przyprawy 1 łyżeczka do mielonego
cebula 1 szt,
oregano 1/2 łyżeczki,
Bułka tarta klasyczna Prymat 3 łyżki + do panierowania
masło klarowane do smażenia,

Przepis i sposób przygotowania na: Kotlety mięsne z kapustą białą

Kapustę szatkujemy i gotujemy ze szczyptą soli do miękkości. Po ugotowaniu odcedzamy i studzimy, wkładamy razem z mięsem do miski. Dodajemy jajko, bułkę tartą, obraną poszatkowaną cebule i przyprawy.

Dokładnie wszystko mieszamy aby sie składniki połączyły.

Formujemy kotlety, które panierujemy w bułce tartej.

Na patelni rozgrzewamy masło klarowne i wkładamy kotlety. Smażymy z obu stron na złoty kolor.

Po usmażeniu układamy na ręczniku papierowym aby odsączyć nadmiar tłuszczu.

Podajemy z ziemniaczkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 30.09.2017 00:29
Syte jedzenie.
w mojej kuchni 20.09.2017 00:27
coś a`la gołąbki smakowo

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak