Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotlety mielone ze szpinakiem i pieczarkami

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięsa mielonego np,wieprzowo-wołowe 500 g
mrożonego szpinaku 200 g
cebula 1 szt
pieczarek 120 g
śmietanki kremówki 2 łyżki
jajko 1 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat 2 łyżki
musztardy 1 łyżeczka
sól do smaku
Pieprz kolorowy Prymat w młynku do smaku
Majeranek suszony Prymat do smaku
Bazylia suszona Prymat do smaku
Papryka słodka mielona Prymat do smaku
czosnku 2 ząbki
olej
masła do szpinaku 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Kotlety mielone ze szpinakiem i pieczarkami

Cebulę,pieczarki oczyścić. Pokroić w małą kostkę.Cebulę zeszklić
na oleju,dodać pieczarki i dusić razem aż odparuje nadmiar
wody.Rozgrzać masło,wrzucić szpinak i dusić, aż do odparowania
wody.Wlać śmietankę.Szpinak dodać do cebuli i pieczarek i chwilę
poddusić. Doprawić solą i pieprzem,wymieszać.
Mięso mielone wymieszać z jajkiem,bułką tartą,musztardą,wyciśniętym
czosnkiem.Doprawić do smaku przyprawami.
Z masy mięsnej uformować kulki. Rozpłaszczyć je. Na każdej ułożyć
porcję szpinaku,zlepić uformować kotlety i usmażyć.
Podawać np z ryżem lub ziemniakami i dowolną surówką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak