Kotlety mielone z serem żółtym

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mięso mielone

    1 kg
  • ser żółty

    15 dag
  • jajko

    2 sztuki
  • cebula

    1 sztuka
  • Bułka tarta klasyczna Prymat

    8 łyżek
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mielone mięso wieprzowe wyrobić z jajkami, posiekaną drobniutko cebulą, odrobiną soli i pieprzu( do smaku). Z tak przygotowanej masy mięsnej formować niewielkie kotlety, obtaczać je w bułce tartej i smażyć na rozgrzanym na patelni tłuszczu( ja używam smalcu). Kotlety po przestudzeniu przekrajać na pół i przekładać plasterkiem sera żółtego, układać w naczyniu żaroodpornym i zapiekać przez około 15 minut( ser powinien się rozpuścić). Kotlety podawać z ziemniakami lu pure.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (11)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
IKrakowianka 29.10.2013 18:39
lubię taką wersję mielonych
Elżbieta8 06.11.2011 19:47
jeszcze takiego dania to nie jadłam ale muszę sprubować
IZABELA29 29.09.2011 08:26
i jak smakuje?
Rogalik 28.06.2011 20:39
lubię takie
szajba2 13.05.2011 18:54
lubię kotlety i to bardzo
Halusia 11.04.2011 06:44
Ja również piekłam mielone z serem i bardzo mi smakowały
Bart 20.03.2011 23:54
bardzo lubię
irenka 09.02.2011 18:22
też robię z serem ale inny mam przepis
Sarenka 25.01.2011 17:24
Mnie tez sie zdarza :)
rakow2 12.01.2011 16:09
też robię czasem z serem

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat