Kotlety mielone z selerem i marchewką

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • szynka wieprzowa

    250 g
  • ząbki czosnku

    3 szt
  • por (biała część)

  • marchew

  • seler korzeniowy

    mały
  • jajko

  • mleko 3,2%

    2 łyżki
  • sos sojowy

    1 łyżeczka
  • Bułka tarta klasyczna Prymat

  • olej do smażenia

  • sól i pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso mielone mieszamy z przeciśniętym przez praskę czosnkiem ,posiekanym porem ,jajkiem ,sosem sojowym ,mlekiem ,startymi na dużych oczkach selerem i marchewką ,masę zagęszczamy bułką tartą bułką tartą (masa ma być gęsta). Do smaku doprawiamy solą ,pieprzem i papryką. Formujemy kotlety i obtaczamy w bułce tartej. Smażymy na złoto.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (9)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Klausia 09.12.2014 05:07
zawsze to jakaś odmiana :)
2milutka 07.12.2014 20:10
pyszne na obiad
pajbek 07.12.2014 19:48
Pyszne :-)
eliza135 07.12.2014 19:41
napewno smaczne
aginaa 07.12.2014 19:38
bardzo apetyczne
luna76 07.12.2014 19:22
bardzo apetyczne :)
Noruas 07.12.2014 19:14
ciekawy kształt
Konczi 07.12.2014 19:03
pycha - bardzo takie lubię :)
Betina#45 07.12.2014 18:43
Smakowicie wygląda

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat