Kotlety mielone z pomidorami

Czas przygotowania:
45 min

Ilość porcji:
3 - 4

Niesamowicie soczyste kotlety mielone.
Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mięso mielone wieprzowe

    300 gramów
  • pomidor

    2 sztuki
  • cebula

    1 sztuka
  • ząbki czosnku

    2 sztuki
  • jajko

    1 sztuka
  • bułka tarta

    5 łyżek
  • lubczyk świeży

    2 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Pomidory sparzamy, obieramy, usuwamy gniazda nasienne, kroimy w kostkę.
Cebulę i czosnek siekamy.
Dodajemy mięso, jajko, bułkę tartą oraz posiekany lubczyk. Wyrabiamy na jednolitą masę, do smaku doprawiając solą i pieprzem.
Z masy formujmy kotlety, obtaczamy w bułce tartej, smażymy na rozgrzanym oleju.

R'n'G Kitchen
Bułka tarta w składnikach dotyczy masy mięsnej. Osobno używamy do panierowania.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat