Kotlety mielone z pietruszką i ogórkiem konserwowym

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mięso mielone wieprzowe

    0,5 kg
  • ogórki konserwowe

    2 duże
  • natka pietruszki

    1 pęczek
  • przyprawa do wieprzowiny Prymat

    1 łyżka
  • jajko

    1 sztuka
  • bułka tarta

    1 łyżka+do obtoczenia
  • sól

    1/2 łyżeczki
  • Pieprz czarny- MŁYNEK

  • olej do smażenia

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

1. Mięso wrzucamy do miski. Wbijamy jajo, dodajemy posiekaną pietruszkę, przyprawę do wieprzowiny, sól, pieprz oraz łyżkę tartej bułki. Mieszamy na jednolitą masę.

2. Formujemy kotlety, spłaszczamy w dłoni. Do środka każdego kotleta wkładamy ćwiartkę ogórka konserwowego. Zlepiamy dokładnie. Obtaczamy w bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym oleju na średnim ogniu po 5 minut z każdej strony. Smacznego!
Justi2401
Kotlety mielone inaczej- z dodatkiem dużej ilości aromatycznej i pachnącej natki pietruszki i chrupiącym ogórkiem konserwowym w środku. Najlepiej smakują gorące, prosto z patelni :)

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat