Składniki
kostka
g
kg
gramów
gniazda
gniazd
ml
duża łyż.
dużej łyż.
mała łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
mięso mielone wieprzowe
0,5 kg -
ogórki konserwowe
2 duże -
natka pietruszki
1 pęczek -
Przyprawa do wieprzowiny klasyczna Prymat
1 łyżka -
jajko
1 sztuka -
Bułka tarta klasyczna Prymat
1 łyżka+do obtoczenia -
sól
1/2 łyżeczki -
Pieprz czarny Prymat w młynku
-
olej do smażenia
Przepis i sposób przygotowania Kotlety mielone z pietruszką i ogórkiem konserwowym
2. Formujemy kotlety, spłaszczamy w dłoni. Do środka każdego kotleta wkładamy ćwiartkę ogórka konserwowego. Zlepiamy dokładnie. Obtaczamy w bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym oleju na średnim ogniu po 5 minut z każdej strony. Smacznego!
Kotlety mielone inaczej- z dodatkiem dużej ilości aromatycznej i pachnącej natki pietruszki i chrupiącym ogórkiem konserwowym w środku. Najlepiej smakują gorące, prosto z patelni :)![]()
Komentarze (0)
Nie masz konta? Zarejestruj się