Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotlety mielone z pieczoną papryką

5.0
(36)
Czas
Czas: powyżej 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Kotlety mielone w nowej odsłonie z pieczoną papryką.

Składniki:

Składniki:

mięso mielone wołowo-wieprzowe 700 gramów
cebula 1 sztuka
ząbki czosnku 2 sztuki
papryka czerwona 2 sztuki
jajko 1 sztuka
ketchup pikantny 2 łyżki
bulion warzywny 300 mililitrów

Przepis i sposób przygotowania na: Kotlety mielone z pieczoną papryką

Papryki opiekłem w piekarniku. Obrałem ze skórek i pestek, drobno pokroiłem.

Cebulę i czosnek posiekałem. Na patelni rozgrzałem trochę oleju, wrzuciłem cebulę, zeszkliłem ją. Dodałem czosnek, przesmażyłem. Dodałem paprykę, dusiłem, aż odparowała woda.

Mięso wymieszałem z jajkiem, wystudzoną papryką z dodatkami, tartą bułką i keczupem. Dokładnie wyrobiłem, jak jest potrzeba to dodajemy więcej bułki. Doprawiłem do smaku. Uformowałem kotlety, które panierowałem w mące. Smażyłem na złoto z obu stron na oleju.

Kotlety przełożyłem do rondla, zalałem warzywnym bulionem, dusiłem 10 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak