Kotlety mielone z pieczoną papryką

Kotlety mielone z pieczoną papryką

Czas przygotowania:
powyżej 1h

Ilość porcji:
5+

Kotlety mielone w nowej odsłonie z pieczoną papryką.

  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku
smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kostka

g

kg

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

Składniki:

  • mięso mielone wołowo-wieprzowe

    700 gramów
  • cebula

    1 sztuka
  • ząbki czosnku

    2 sztuki
  • papryka czerwona

    2 sztuki
  • jajko

    1 sztuka
  • ketchup pikantny

    2 łyżki
  • bulion warzywny

    300 mililitrów
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Papryki opiekłem w piekarniku. Obrałem ze skórek i pestek, drobno pokroiłem.

Cebulę i czosnek posiekałem. Na patelni rozgrzałem trochę oleju, wrzuciłem cebulę, zeszkliłem ją. Dodałem czosnek, przesmażyłem. Dodałem paprykę, dusiłem, aż odparowała woda.

Mięso wymieszałem z jajkiem, wystudzoną papryką z dodatkami, tartą bułką i keczupem. Dokładnie wyrobiłem, jak jest potrzeba to dodajemy więcej bułki. Doprawiłem do smaku. Uformowałem kotlety, które panierowałem w mące. Smażyłem na złoto z obu stron na oleju.

Kotlety przełożyłem do rondla, zalałem warzywnym bulionem, dusiłem 10 minut.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat