Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

KOTLETY MIELONE Z PIECZARKAMI

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Podstawowe

mięso mielone 40 dag
pieczarki 5 dużych
cebula mała
masło łyżka
jajko
bułka mała, wcześniej namoczona w mleku - ewentualnie kromka chleba
Bułka tarta klasyczna Prymat łyżka + do panierowania

Przyprawy

sól
Chili pieprz cayenne mielone Prymat
Papryka słodka mielona Prymat
majeranek
Natka pietruszki suszona Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: KOTLETY MIELONE Z PIECZARKAMI

Cebulę drobno siekam, podsmażam na maśle do momentu lekkiego zarumienienia.
Pieczarki obieram ze skórki, ścieram na tarce o dużych oczkach.
Mięso dokładnie łączę z warzywami, jajkiem, odciśniętą bułką, łyżką bułki tartej i przyprawami.
Z przygotowanej masy formuję kotlety, obtaczam w bułce tartej.
Smażę na niedużym ogniu, aż będą rumiane. Osączam na ręczniku papierowym z nadmiaru tłuszczu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jagoda5913 09.06.2017 00:21
fajny pomysł
halina17 08.06.2017 21:58
Dobre kotlety.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak