KOTLETY MIELONE Z PIECZARKAMI

KOTLETY MIELONE Z PIECZARKAMI

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

Podstawowe

  • mięso mielone

    40 dag
  • pieczarki

    5 dużych
  • cebula

    mała
  • masło

    łyżka
  • jajko

  • bułka

    mała, wcześniej namoczona w mleku - ewentualnie kromka chleba
  • bułka tarta

    łyżka + do panierowania

Przyprawy

  • sól

  • chili pieprz cayenne

  • papryka słodka mielona

  • majeranek

  • natka pietruszki suszona

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Cebulę drobno siekam, podsmażam na maśle do momentu lekkiego zarumienienia.
Pieczarki obieram ze skórki, ścieram na tarce o dużych oczkach.
Mięso dokładnie łączę z warzywami, jajkiem, odciśniętą bułką, łyżką bułki tartej i przyprawami.
Z przygotowanej masy formuję kotlety, obtaczam w bułce tartej.
Smażę na niedużym ogniu, aż będą rumiane. Osączam na ręczniku papierowym z nadmiaru tłuszczu.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

jagoda5913

09.06.2017 00:21
fajny pomysł

halina17

08.06.2017 21:58
Dobre kotlety.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat