Kotlety mielone z pieczarkami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mięso mielone wieprzowe

    1/2 kg
  • pieczarki

    200 g
  • bułka namoczona w mleku

    1/2 sztuki
  • cebula biała

    1 mała
  • sól i pieprz

  • jajko

    1 sztuka
  • przyprawa do mięsa mielonego

    1 łyżka
  • bułka tarta

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Kotlety mielone z pieczarkami foto
Cebulę obieramy i kroimy w drobną kosteczkę. Podsmażamy na patelni i odstawiamy do całkowitego wystygnięcia. Pieczarki kroimy w półplasterki i również podsmażamy na patelni, z łyżką masła. Trzeba je doprawić solą i pieprzem. Pieczarki podobnie jak cebulę odstawiamy do wystygnięcia. Do miski dodajemy mięso, cebulę i pieczarki. Dodajemy namoczoną i wyciśniętą bułkę, jajko i przyprawy.
Krok 2 - Kotlety mielone z pieczarkami foto
Wyrabiamy masę. Próbujemy, czy nie brakuje soli i pieprzu.
Krok 3 - Kotlety mielone z pieczarkami foto
Formujemy z niej zgrabne kotleciki. Każdy obtaczamy w bułce tartej i smażymy na rozgrzanej patelni z każdej strony.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
gusia1000 01.10.2015 16:59
Zawsze dobre.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat