Kotlety mielone z papryką i kukurydzą

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mięso mielone

    0,5 kg
  • kajzerka

    1 szt
  • mleko

  • marchewka

    1 szt
  • papryka czerwona

  • papryka zielona

  • kukurydza w puszce

  • jajko

  • Bułka tarta klasyczna Prymat

  • Pieprz czarny mielony Prymat

  • Papryka słodka mielona Prymat

  • sól

  • olej do smażenia

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kajzerkę moczymy w mleku, odciskamy, dodajemy do mięsa.(mieso mielone dowolne) Wbijamy jajko, dajemy drobno siekaną cebulę ze szczypiorkiem,starta marchewke, odsączoną kukurydzę i pokrojoną w kostkę paprykę. Wszystko mieszamy. Jeżeli masa mięsna jest zbyt rzadka, dodajemy odrobinę bułki tartej.
Z gotowej masy formujemy kotleciki, panierujemy w bułce tartej i smażymy na wolnym ogniu.Smacznego

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
berys18 09.12.2014 13:02
kotleciki na bogato:) bardzo apetyczne
Pani Domu 07.11.2014 08:05
fajnie wyglądają
wwwiolka 06.11.2014 20:50
Bardzo fajny przepis.
Zdzisław 06.11.2014 18:20
dobre mielone
Sroczka 06.11.2014 13:52
Bardzo smacznie wyglądają te kotleciki.
gosia1988 06.11.2014 13:50
pyszne kotleciki

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat