Kotlety mielone z orzechami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mięso mielone

    500 gram
  • cebula

    1 szt
  • jajko

    1 szt
  • Bułka tarta klasyczna Prymat

    2 łyżki
  • natka pietruszki

    2 łyżki
  • orzechy włoskie

    2 łyżki
  • olej do smażenia

    3 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Cebulę i natkę pietruszki drobno posiekać. Mięso wymieszać z jajkiem, cebulą, bułką tartą, orzechami. Doprawić do smaku solą, pieprzem i wyrobić na jednolitą całość. Odstawić na pół godziny w chłodne miejsce. Z masy uformować kotlety, obtoczyć każdy w bułce tartej. Na patelni rozgrzać olej i smażyć do zrumienienia. Podałam z ziemniaki z wody z koperkiem i własnymi marynowanymi kurkami.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Bożena Matuszczyk 31.01.2017 15:32
Smaczne i kuszące kotleciki;)
ronald88 13.04.2012 15:30
super polecam
motylwe 12.04.2012 07:59
pyszne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat