Kotlety mielone z nadzieniem z pasty czosnkowo - cebulowej

Kotlety mielone z nadzieniem z pasty czosnkowo - cebulowej

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

mała łyż.

gniazd

mała puszka

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mięso mielone

    500 gram
  • czosnek

    1 główka
  • cebula

    4 sztuki
  • imbir starty

    1 łyżka
  • bułka

    1 sztuka
  • jajko

    1 sztuka
  • sól

    1 łyżeczka
  • Pieprz czarny mielony Prymat

    1/4 łyżeczki
  • olej do smażenia

  • mleko 3,2%

    1 szklanka
  • Majeranek suszony Prymat

    2 łyżki
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Kotlety mielone z nadzieniem z pasty czosnkowo - cebulowej

Kroki postępowania

Krok 1 - Kotlety mielone z nadzieniem z pasty czosnkowo - cebulowej foto
Cebulę obieram, drobno kroję. Połowę cebuli dodaję do mięsa mielonego. Do mięsa dodaję jajko.
Krok 2 - Kotlety mielone z nadzieniem z pasty czosnkowo - cebulowej foto
Składniki mieszam za pomocą łyżki. Do mięsa dodaję namoczoną w mleku bułkę. Następnie dodaję majeranek, sól i pieprz.
Krok 3 - Kotlety mielone z nadzieniem z pasty czosnkowo - cebulowej foto
Mięso dokładnie mieszam.
Krok 4 - Kotlety mielone z nadzieniem z pasty czosnkowo - cebulowej foto
Czosnek i pozostałą cebulę podsmażam na patelni i rozdrabniam za pomocą blendera. Następnie łączę masę ze startym imbirem. Lepiąc kotlety nakładam do środka łyżeczkę powstałej masy i dokładnie zalepiam brzegi.
Krok 5 - Kotlety mielone z nadzieniem z pasty czosnkowo - cebulowej foto
Kotlety wykładam na rozgrzany na patelni olej. Kotlety smażę z obydwu stron.
Krok 6 - Kotlety mielone z nadzieniem z pasty czosnkowo - cebulowej foto
Po usmażeniu przekładam kotlety na talerz.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat